30 ноември 2014 г.

Целувки



Бях решила да направя един домашен сладолед и понеже по рецепта беше с четири жълтъка ми останаха четири белтъка и понеже мразя да хвърлям продукти реших да се пробвам да направя целувки. С много страх се захванах с тази задача защото знам, че печенето им изисква много търпение, но резултата беше задоволителен :) Прочетох няколко рецепти и начини на приготвяне и на края се захванах със задачата. Взех напълно суха купа и хванах миксера със сухи бъркалки. Това което прочетох беше, че ако има влага в купите или бъркалите, няма да се получи това към което се стремях. Белтъците ми бяха на стайна температура. На всеки белтък се слагат по 6 супени лъжици захар. Купата в която разбивах белтъците сложих в по-голям съд с топла вода и бъркането започна. Разбира се, всички знаем, че се разбива сместа до получаването на твърд сняг и при обръщане на купата сместа не се изсипва. На мен в интерес на истината ми глътна още малко захар от предвиденото. За мен най-трудната задача беше тяхното изпичане. Използвах хартия за печене и с помощта на импровизиран шприц оформих целувките директно в тавата. Загрях фурната на 100 градуса и мушнах вътре тавата с целувки. Тук трябва да се заредите с търпение защото печенето на целувките ще отнеме около четири часа. Трябва лесно да се отлепят от хартията и да разчупите една и да проверите как е сърцевината и. Хубавите целувки трябва да са влажни вътре, а вън да са твърди. На мен лично тези целувки ми бяха твърде сладки, но мъжа ми не беше на същото мнение. Бях поласкана когато ме пита от къде съм ги купила. Дори не разбра, че са правени лично от мен. Естествено, че нямат търговски вид, но явно вкуса им беше достатъчно убедителен :) Приятен апетит, а качествен снимков материал ще има когато реша да ги направя пак, а до тогава с извинение за качеството на снимките ще ви покажа моите целувки :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар